top of page

Vandretræf i Skjoldungernes land

myretuerne kan have en omkreds på over en meter og en højde på over 60 cm
spang langs en af søerne i området

​​Kom med på vandretræf i Skjoldungernes land og mød andre naturglade deltagere.

Vandretræf i Skjoldungernes land er et alternativ til organiserede pakkerejser.

Take-timeout sørger for at booke overnatning, og jeg (Klaus) kan arrangere vandreture i dette spændende natur- og historiske område.

Vi lægger vægt på,

At du ønsker at bidrage aktivt til fællesskabet, hvor du deltager i madlavning, borddækning og oprydning, sørger for at tænde op i pejsen om vinteren eller laver bål på bålpladsen.

Jeg er gammel spejder og ideen til træf i Skjoldungernes land er gamle minder fra en god spejdertid, hvor spejderne lagde stor vægt på at bo enkelt (men ikke primitivt), være en del af et fælleskab, hvor vi fik gode og interessante oplevelser.

Vi overnatter i Fredskovshytten, som ligger midt i skoven ca. 5 km. fra Hvalsø station. Hytten ejes i dag af én af mine gamle venner sammen med to andre personer. Formålet med stedet er at skabe en ramme for naturoplevelser, da hytten ligger midt i naturen med fin udsigt ud over en lille sø, eng og skov.

Kender du Nationalpark Skjoldungernes land ved Lejre kommune?

Nationalparken har fået sit navn efter legenderne i den islandske Knytlingasaga. Skjoldungerne var en dansk kongeslægt og direkte efterkommere efter kong Skjold, som formentlig har fået sit navn efter guden Odins søn Skjold.

Vandretræffet er for 8 -14 personer, og længden på vandreturene tilpasses deltagernes ønsker og kan variere fra 6 -15 km.

Under opholdet snakker vi om det historiske område, vi befinder os i. Vi kan også snakke om vandreerfaringer, praktisk udstyr, beklædning og hvad der ellers falder os ind. 

Er vejret fint, er der mulighed for at sove udendørs fx på terrassen eller i eget telt. Om aftenen kan vi sidde omkring bålet og nyde stilheden og naturens lyde eller fortælle røverhistorier.

Se mere under fakta om turene

 

Skjoldungernes land

udsigt ud over marker ved Bidstrupskovene
Fakta om turene
vi passerer nogle spange undervejs
Vandreture
vi går bl.a. i Bidstrupskovene
Bidstrupskovene
Fredskovshytten hvor vi bor
Fredskovshytten
opholdsstue i Fredskovshytten
spisestue i Fredskovshytten
placering af Fredskovshytten
Kort - Google maps

Se alle blog-indlæg om Skjoldungernes land👇

bottom of page